IQITA levererar printerlösning till Fastighetsbyrån

19 mars, 2021

”En printerlösning för visningsprospekt med hög kvalité. Den ska vara driftsäker, enkel att lära sig och att använda och klara våra övriga utskriftsbehov av avtalshandlingar, kontrakt och bilagor.”
Detta är den korta versionen av Fastighetsbyråns kravspecifikation när det var dags att byta skrivare hösten 2020.

– Vi hade fått snabb och väldigt professionell hjälp av IQITA vid ett tidigare tillfälle då vi hade problem med vårt IT-system. Därför kändes det självklart för oss att kontakta dem eftersom vi visste att Xerox printlösningar är ett av deras expertområden, berättar Henric Svensson, mäklare och kontorschef på Fastighetsbyrån i Karlskrona.

Fastighetsbyrån är ett franchisekoncept som ägs av Swedbank och franchisetagarna är tillsammans Sveriges största Fastighetsmäklare. Henric Svensson tog tillsammans med tre kollegor över franchiseavtalet i Karlskrona för drygt två år sedan och idag är man 11 medarbetare och en stark aktör i regionen.

– En lättarbetad och driftsäker skrivarlösning som också klarar kvalitétskraven för våra prospekt är för oss en viktig ingrediens i en välfungerande arbetsvardag, menar Henric.

Torgny Månsson, vd på IQITA, säger att man har stort fokus på att noggrant lyssna för att få en klar bild av uppdragsgivarens behov. I Fastighetsbyråns fall matchade de behoven väl de områden IQITA är expert på.

– Vi har lång erfarenhet av printerlösningar till kontor men också för mer avancerade behov inom grafisk produktion. I just detta fallet blev en av utmaningarna att en och samma skrivare ska klara utskrifter av hög kvalitet men också täcka behovet av enklare utskrifter till en rimlig kostnad. Xerox maskiner som vi jobbar med är väldigt bra på just det, samtidigt som gränssnittet i utskriftshanteringen är väldigt lättanvänt, säger Torgny.

Henric berättar att Fastighetsbyrån i Karlskrona har en uttalad policy att i möjligaste mån välja lokala leverantörer men betonar också att förtroende och trygghet spelar stor roll. Känslan av att en partner är beredd att ”go that extra mile” för att allt ska fungera så bra som möjligt, är en viktig del i beslutsunderlaget vid valet av leverantör.

– När vi väl bestämt oss för IQITA gick allt väldigt smidigt. Installationen klarades av på en dag och vi var snabbt och enkelt igång tack vare IQITAS mycket kompetenta support. Vi känner oss helt trygga med att IQITA skulle göra sitt yttersta för att snabbt lösa problem om de skulle dyka upp, säger Henric och fortsätter:

– Än så länge har vi inte behövt känna dem på pulsen eftersom allt har fungerat så bra.

Avslutningsvis ger vi Henric chansen att berätta varför han tycker man ska välja Fastighetsbyrån i Karlskrona när man ska sälja sin bostad.

– Väljer man Fastighetsbyrån i Karlskrona ska man som kund känna trygghet och förtroende i samarbete med en engagerad mäklare. Vi får återkommande kvitto på det av nöjda kunder som hör av sig och som gärna återkommer vid sin nästa bostadsaffär, avslutar Henric.