Sean är vår nya säljare inom telecom

13 juni, 2023

Sean Bergenvass är senaste tillskottet i teamet på IQITA, den 12 juni började han sitt nya jobb som säljare inom telecom. Teknikintresset har alltid funnits där men har tilltagit på senare år efter att ha jobbat med både support och konsultuppdrag inom IT och programmering av industrirobotar. Efter en utflykt till Stockholm där han jobbade med försäljning av telecomprodukter mot konsument, gick flyttlasset åter till hemtrakterna utanför Karlshamn.
– Förutom att Sean är en genuint trevlig person, har han den kunskap inom teknik och telecom som vi eftersöker. säger Torgny Månsson, vd på IQITA.
– Vi är väldigt glada för att Sean valde oss. Han känns ambitiös och har ett gott driv och vi tror han kommer att passa fint in i vårt team.

Sean är uppväxt i Mörrum utanför Karlshamn. Det lite ovanliga förnamnet fick han inte av en slump utan har en alldeles egen historia.
– Min mamma är ett stort fan av Sean Connery och fick sista ordet när det gällde namnval, säger han och skrattar.
Han beskriver sig som en väldigt social person vilket ofta påverkat hans jobbval. Efter att ha gått teknisk linje på gymnasiet jobbade han som bartender under en period innan han styrde över till jobb med inriktning på teknik.
– De gånger jag inte trivts fullt ut på ett arbete har det berott på avsaknad av sociala kontakter och umgänge. På IQITA känns det som det är ett genuint gott gäng som jag kommer att trivas med.

GILLAR IQITAS VÄRDEGRUNDER
Den lediga tjänsten på IQITA hittade Sean på Linkedin. Han tog kontakt med Peter Persson som är försäljningschef och blev inbjuden till ett möte.
– Det kändes väldigt bra med en gång. Jag hade så klart läst på lite om företaget innan vi sågs och deras grundläggande syn på hur man bygger varaktiga affärsrelationer stämmer väldigt väl överens med min egen. IQITA jobbar fokuserat och långsiktigt och lägger stor vikt på att finnas tillgängliga när det väl behövs.
Vid en snabb koll på de produkter och tjänster som erbjuds konstaterar han att allt genomsyras av hög kvalitet.
– Det är oerhört viktigt att känna sig trygg i sin roll som säljare. Med kvalitetsprylar i ryggen vet jag att det vi erbjuder kunden verkligen fungerar och kommer att förenkla och förbättra deras arbetsvardag.

UNG OCH HUNGRIG
Den nuvarande säljkåren har otroligt mycket erfarenhet menar Sean och poängterar att det är en stor fördel för honom som är ung och inte har så mycket erfarenhet som säljare.
– Jag tror ändå att jag har mycket att tillföra som frisk fläkt med nya perspektiv, med ett så erfaret team som backar mig ser jag bara möjligheter.

AKTIV PERSON
Sean beskriver sig själv som en aktiv person som har svårt att sitta stilla om det blir stiltje i tillvaron. Han kör gärna ett pass på gymmet, tar en löprunda eller en batalj på tennis- eller padelbanan.
– Det tror jag att jag har nytta av även på jobbet. Och, om jag inte lyckas hålla jämna steg med kollegorna på IQITA till att börja med, kan jag alltid spöa dem på padel-banan, avslutar Sean.