Hej Dan, och välkommen till IQITA

26 maj, 2023

I början på maj fick vi vår nya säljare Dan Larson på plats. Hans expertområden är post- och dokumenthantering som ingår i de affärsområden IQITA har idag. Vår vd Torgny Månsson och Dan känner varandra sedan länge och deras yrkesvägar har kontinuerligt korsats sedan i slutet på 90-talet.

– Jag har genom åren lärt känna Dan väl. Han är självgående och extremt vass på de områden han är expert på men också en ”fast learner” när det gäller nya produkter och tjänster, säger Torgny.

– Dans erfarenhet inom B2B-försäljning är en stor tillgång för oss. Hans inställning till hur man initierar, genomför och utvärderar ett uppdrag stämmer väl överens med den vi har på IQITA.

Dan kommer från Rockneby utanför Kalmar men bor numera i Trosa. Hans pappa var lärare inom El och Tele vilket var en av anledningarna till att Dan valde att utbilda sig till driftsingenjör. I slutet på 90-talet startade han ett serviceföretag som på uppdrag av Xerox utförde service på bland annat skrivare och kopiatorer. Samarbetet med Xerox övergick till anställning men då som säljare.

Efter en tid träffade han sin nuvarande fru och flyttlasset gick till Trosa. Där började han jobba på Pitney-Bowes med ansvar för återförsäljare och ett eget säljteam. Efter att Pitney-Bowes blivit uppköpt och ytterligare ägarskifte kände han sig redo för nya utmaningar och valde att kliva av 2022. Kort därefter tog han kontakt med Torgny och IQITA.

ENGAGEMANG ÄR NYCKELN

– Eftersom jag kontinuerligt haft kontakt med Torgny har jag också haft god koll på IQITA. Jag känner att de är helt rätt ute när det gäller att bygga goda och långsiktiga affärsrelationer. För IQITA är ingen affär en bra affär om inte kunden i slutänden är nöjd med resultatet. Det engagemang de investerar i sina uppdrag, stort eller litet spelar ingen roll, är det få aktörer i branschen som kan matcha, säger Dan.

BIDRAR MED ERFARENHET

Dan har också erfarenhet av affärsrelationer med större aktörer. Det plus vanan av att arbeta med större upphandlingar är något som han ser sig kunna ha nytta av i nya teamet.

– Även om vi är flera här som är ”gamla i gamet” och jobbar med både stora och mindre företag, kommer vi att ha stor nytta av Dans samlade yrkeserfarenhet, menar Torgny.

SPÄNNANDE MED NYA PRODUKTER

Att Dan kommer att få en hel del nya produkter och tjänster i sin portfölj ser han inget som helst problem med.

– Jag gillar att ständigt lära mig mer och får jag frågor som jag inte i stunden kan svara på, har jag ett oerhört kompetent team som backar mig.

Teknik och lösningar för möten och konferenser är något som han ser extra mycket fram emot att lära sig mer om. Han menar också att produkter och tjänster kommer att ha ett högt utvecklingstempo inom det området.

– Jag tror att det kommer att det kommer att ske en hel del på det visuella planet när det gäller distans- och hybridmöten. Bra ljud och bild kan man få redan idag med rätt utrustning. Möjlighet att på ett bättre sätt rigga sin digitala miljö med attribut och bakgrunder tror jag blir viktigt inom en snar framtid.

GRÖNA FINGRAR OCH GEOCACHING

När Dan inte är i jobb-mode satsar han hårt på att göra sina fingrar ännu grönare.
– Skämt åsido, jag ser mig som en glad amatörodlare. Jag trivs med jordiga fingrar och fegar inte för att testa nya grödor om jag snappar upp något som känns spännande.

Geocaching är också en grej han gärna ägnar sig åt. När det finns tid bygger han gärna egna geocaching-gömmor av det lite mer avancerade slaget.

– Dessutom har jag barnbarn, att hänga med dem gör mig otroligt glad, avslutar Dan.