Annelie Berggren och Mathias Sabel på Happify i Oskarshamn framför sin nya Xerox digitala tryckpress.

Kollegorna Annelie Berggren och Mathias Sabel på Happify Oskarshamn framför den nya digitala tryckpressen från Xerox.

Happify investerar i ny digital tryckpress

20 mars, 2023

IQITA levererar ny Xerox-maskin till tryckeriet i Oskarshamn

Happify i Oskarshamn investerar och höjer nu kvalitet och kapacitet i sin tryckproduktion. IQITA har levererat en ny Xerox PrimeLink C9065 digital tryckpress som förutom högre tryckhastighet också är försedd med en utökad efterbehandlingsenhet jämfört med den man hade tidigare. Annelie Berggren på Happify är väldigt nöjd med nya maskinen:

– Viktiga skillnader är att den är snabbare, tryckkvaliteten vassare och att foldrar/ broschyrer kommer ut renskurna runt om klara att leverera. Det är en stor fördel eftersom det kapar steg i vår produktionskedja och kortar leveranstider.

– Vi är så klart väldigt glada för att Happify valde just denna maskinen och att IQITA fick uppdraget. Den är till sin storlek en grym produktionsmaskin med en tryckkvalitet och driftsäkerhet som väl kan jämföras med de riktigt stora maskinerna, säger Torgny Månsson som är vd på IQITA.

Kommunikationsbyrån Happify hette tidigare Wåhlin’s och har kontor i Oskarshamn, Stockholm och Eskilstuna. För närvarande finns totalt åtta medarbetare och de hjälper sina kunder med uppdrag inom reklam, marknadsföring, kommunikation, trycksaker och storformat. Happify producerar också och ger regelbundet ut två annonsfinansierade magasin med näringslivsprofil i Högsby kommun och Kinda kommun. Sedan länge har företaget tryckproduktion in-house, dels för att kunna erbjuda korta leveranstider men också för att säkra kvaliteten på det kunderna får.

– Vi är en helhetsleverantör, vi kan hjälpa företag att vässa sin profil och visuella kommunikation och vi kan hjälpa dem att på olika sätt nå sina målgrupper, säger Annelie och fortsätter:

– Vi lägger mycket kraft på att vara snabba och pålitliga, något som våra uppdragsgivare uppskattar och ofta bekräftar.

Eftersom IQITA levererade Happifys förra maskin fick de också förfrågan att presentera ett bra alternativ och lämna offert denna gång.

– Service och support hos IQITA har alltid funkat klockrent. Casper som är servicetekniker och Philip som är supporttekniker är helt enkelt galet hjälpsamma och vi vet att IQITA alltid gör sitt yttersta för att vi ska få hjälp så snabbt det är möjligt om något skulle spöka. Det särskilt viktigt för oss som har snabba ryck i vår profil, säger Annelie.

– IQITA var inte billigast men vi valde dem i alla fall för att vi vet att det som är viktigt för oss fungerar.

Hela gänget på Happify är överens om att maskinen med råge motsvarar deras förväntningar. Den trycker 65 sidor A4 per minut och klarar i nuvarande konfiguration att trycka upp till A3+ i fyrfärg på pappersvikter upp till 350g men. Men, den går också att bygga ut med fler färger, till exempel guld och silver, och ett längre pappersformat som gör det möjligt att trycka foldrar/broschyrer i liggande A4 och 6-sidiga A4-foldrar.

– Vi får förfrågningar då och då och det känns mycket bra att vi inte behöver överväga att byta maskin om det skulle finnas ett tillräckligt behovsunderlag för fler färger eller större format.

Annelie understryker att en relation och dialog med leverantörer likt den Happify har med IQITA är guld värd. Torgny nickar instämmande och menar att relationen också är oerhört värdefull för dem.

– Happify är proffs på alla plan och deras tillit hjälper också oss. Vi kan lägga tid på det vi ska och resultatet blir ofta att vi når fram med hjälp ännu snabbare.

Avslutningsvis frågar vi Annelie varför man ska välja Happify som leverantör.

– Hos oss på Happify ger vi dig en helhetslösning från idé till tryck. Vårt varumärke är synonymt med snabba leveranser och att alltid uppnå kundens ställda förväntningar. Vi är en komplett kommunikationsbyrå som alltid sätter kunden i fokus.