Victor förstärker IT-teamet på IQITA

21 juni, 2023

Alldeles nyligen jobbade Victor Johansson sin första dag som IT-tekniker på IQITA. Den genuint teknikintresserade 29-åringen flyttade till Karlskrona för en tid sedan och i samband med det hittade han ett Linkedin-inlägg om att IQITA sökte fler medarbetare.

– Jag kände till IQITA sedan tidigare eftersom de levererar skrivartjänster till min tidigare arbetsplats. Mina erfarenheter av dem var mycket goda men är ännu bättre nu när jag har lärt känna dem lite mer, säger Victor.

– Victor är kunnig, metodisk och driven, han kommer att bli en stor tillgång för oss, säger Torgny Månsson, vd på IQITA.

Victor är uppväxt utanför Karlshamn och har alltid varit intresserad av allt som har med teknik att göra. Efter gymnasiestudier med inriktning på nätverk och programmering kände han att IT var rätta vägen framåt för honom i yrkeskarriären, och så har det också blivit. Efter en session som driftsingenjör inom IT på Försvarsmakten har han jobbat som IT-tekniker på två olika organisationer för kommunal samverkan.

– För en tid sedan träffade jag en tjej i Karlskrona och det blev då ett naturligt val för mig att söka efter ny tjänst i denna del av Blekinge, säger Victor.

– Teamet på IQITA känns väldigt tight och alla dörrar är alltid öppna, det är helt enkelt stort fokus på att alla ska trivas på jobbet. Jag tror att det är helt rätt väg för att skapa lugn och trygghet på jobbet även under de perioder då arbetsbelastningen är hög.

STORT ENGAGEMANG

Victor menar att kundfokus och kundnöjdhet är uttryck som används i parti och minut och också lite ovarsamt hos många aktörer idag.

– Här upplever jag att det är på riktigt. Teamet på IQITA lägger mycket energi och stort engagemang på att fullt ut förstå uppdragsgivarnas utmaningar och behov. Det ökar förutsättningarna för att lösningen som levereras verkligen blir på rätt nivå. Man är också noga med uppföljning och utvärdering vilket ytterligare visar på god insikt om att kundens upplevelse alltid är viktigast.

METODISK OCH TÅLMODIG

Första tiden på IQITA spenderar Victor på att sätta sig in i alla system och efterhand ta han om egna supportärenden. Han beskriver sig själv som strukturerad, metodisk och tålmodig och menar att det också är hans sätt att vara effektiv. Att vara noggrann och göra rätt från början i varje steg är snabbaste vägen framåt menar han. Han tycker också att utvecklingen inom AI är intressant och följer den noggrant.

– Vare sig vi tycker det är läskigt eller bra kommer den att påverka vår vardag mer och mer allt eftersom. Inte minst inom IT-säkerhet borde AI kunna vara till hjälp i större utsträckning när det gäller att identifiera och stoppa försök till intrång och bedrägerier.

FRÅN LEKBIL TILL FAMILJEBIL

Ända sedan tonåren har bilintresset varit stort hos Victor. Fram till nyligen hade han en BMW som han har lagt mycket energi på att vässa till ett riktigt krutpaket.

– Eftersom jag blivit med två bonusbarn har jag nu bytt lekbilen mot en familjekombi. Dessutom renoverar vi friskt och då är det också bra med en kombi, så det är ingenting jag sörjer över, säger han och skrattar.