Mathias Melén är ny IT-tekniker på IQITA

11 oktober, 2021

– Vi är väldigt glada att vi hittade Mathias och att han valde oss. Förutom att han är en reko kille är han driven och metodisk. Han har dessutom kompetens inom bland annat datainfrastruktur som vi kommer att ha stor nytta av, säger Torgny Månsson, vd på IQITA.

– Det som känns extra bra är att han också tror stenhårt på våra kärnvärden att möta kunder med respekt och engagemang och att det vi levererar skall vara användarvänligt och driftsäkert.

Mathias är född i Lund och via Värnamo hamnade han i Karlskrona redan i unga år och valde sedan utbildningar både på BTH och Linnéuniversitetet i Växjö.

– Jag har pluggat bland annat marknad och programmering och har jobbat främst med IT-säkerhet och datainfrastruktur i den privata sektorn. Fram till för ett tag sedan jobbade jag på Pure Storage där installation och support ingick i mina huvuduppgifter, säger Mathias

– Det kändes väldig bra redan efter en kort tid in i första mötet med Torgny och Peter på IQITA. De känns väldigt genuina och har fötterna på jorden vilket, enligt min erfarenhet, är smått unikt i branschen. För IQITA är lokal närvaro viktig och man är lösningsorienterade. Det passar mig som hand i handske och är precis så jag vill jobba.

Torgny konstaterar att den djupa kunskap Mathias har inom datateknik och IT-säkerhet kommer att ge IQITA möjlighet att ytterligare bredda sitt tjänsteutbud inom IT.

– Inom området säkerhet som IT-tjänst finns enligt mig outforskad mark och utvecklingsmöjligheter. Jag tror också att det finns ett behov av att generellt göra IT-tjänster begripliga och användningsbara även för personer med mindre datavana, menar Mathias.

Mathias har redan varit i gång med jobbet på IQITA några veckor nu och som fun facts kan nämnas att Mathias är en fena på att spela fiol och att han gärna spenderar delar av sin fritid i ett jakttorn. På frågan hur det känns så här långt svarar han:

– Jag tycker det känns mycket bra. Kollegorna har tagit väl hand om mig och de kundmöten jag haft så här långt har känts jättebra.

Välkommen till oss på IQITA, vi tycker det är grymt att ha dig ombord.